El ple de l’Ajuntament de Montblanc va aprovar, aquest dimecres, la nova ordenança de tinença d’animals de Montblanc. La nova ordenança s’adapta a la normativa d’animals aprovada aquest 2023, i inclou aspectes que fins ara no tenia en compte. Per exemple, la nova ordenança regula que els animals han de portar un microxip homologat implantat per un veterinari o veterinària col·legiat.

A diferència de l’anterior normativa, la que es va aprovar aquest dimecres permet sancionar als propietaris de gossos que no netegin l’orina del seu animal de la via pública. Per tant, es considera una falta greu no recollir els excrements o no netejar l’orina dels gossos. En aquest cas, es recomana utilitzar una dissolució d’una quarta part de vinagre per la resta d’aigua.

Pel que fa a les infraccions, les lleus seran sancionades amb una multa d’entre 100 i 400 euros. Les greus contemplen una multa d’entre 401 i 2.000 euros, mentre que les molt greus pot comportar una multa d’entre 2.001 i 20.000 euros.

ÀUDIO: El regidor de salut pública, Gerard Ferré, detalla l’ordenança

Modificació del pressupost

El ple de l’Ajuntament també va aprovar, aquest dimecres, una modificació de pressupost per valor de 30.000 euros per poder pagar factures que no tenen partida actualment al pressupost. Un moviment que va comportar les crítiques del PSC. El govern es va defensar assegurant que les factures s’han de pagar, malgrat que les partides ja estiguin a 0, i asseguren que l’any vinent, amb el pressupost nou, treballaran de manera diferent.

ÀUDIO: El Portaveu del PSC, Juanma Cabello, protesta sobre la proposta

ÀUDIO: L’alcalde de Montblanc, Oriol Pallissó, respon a les crítiques

Per la seva banda, Josep Andreu de Montblanc Progressa va demanar que abans del ple de pressupostos es pugui realitzar una comissió informativa.

ÀUDIO: El regidor de Montblanc Progressa, Josep Andreu, demana una comissió informativa