El Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla estrena un cercador en línia que permet consultar la informació d’una mostra significativa dels més de 5.000 objectes inventariats de la seva col·lecció. El Museu completa així la primera fase d’un procés de digitalització de la seva col·lecció, una de les més extenses del país de naturalesa etnològica, formada per objectes i un extens arxiu fotogràfic, audiovisual, documental i sonor, que anirà ampliant, any rere any, les peces digitalitzades.

L’objectiu de la nova aposta del Museu de la Vida Rural és posar al servei de les generacions actuals i futures un patrimoni material i immaterial que testimonia com era la vida al món rural abans de la segona revolució industrial i que ens ajuda a comprendre el present i ens permet imaginar futurs més sostenibles.

Per altra banda, l’MVR també es planteja que la col·lecció en línia esdevingui un reclam per atraure visitants al Museu i assistents a les activitats que organitza regularment, totes elles vinculades a la memòria, la reflexió i la transformació sostenible des del món rural.

El Museu de la Vida Rural es converteix així en un dels primers en utilitzar un programari de codi obert per digitalitzar la seva col·lecció. Dédalo és una solució global, lliure i oberta per crear i compartir arxius culturals que també ha permès la producció d’altres propostes de l’MVR com l’exposició online Jugar amb foc.