El Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla va rebre la setmana passada un reconeixement a la comunicació de la seva gestió ambiental. Va ser durant els Premis EMAS Catalunya 2023, una iniciativa del Club EMAS (Eco-Management and Audit Scheme) que compta amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.

El museu de l’Espluga de Francolí va rebre l’accèssit en la categoria de Millor Declaració Ambiental de mans del conseller d’Acció climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat, David Mascort i Subiranas. Van recollir el premi Pere Villaró, gerent de la Fundació Carulla, i Rosa-Maria Pla, responsable de recursos i nous projectes del Museu de la Vida Rural. 

Des de l’any 2020, l’MVR té implementat el sistema de gestió EMAS en la seva organització, una eina d’ús voluntari reconegut per la Unió Europea per avaluar, millorar i difondre el comportament ambiental d’empreses i organitzacions. Un sistema que avalua i audita els resultats de forma anual.

Els candidats als Premis EMAS Catalunya 2023 es van poder presentar a 4 categories de participació: Millor Declaració ambiental, Millor Acció d’implicació amb les parts interessades, Millora del comportament ambiental i Millor projecte en tàndem. El jurat va avaluar un total de 27 candidatures en les 4 categories de participació.