Cap de setmana amb el vent com a protagonista a l’Espluga de Francolí. Durant aquest dijous ja es van arribar a ratxes de vent de 80 km/h, una tendència que es repetirà durant aquest divendres i el cap de setmana amb mitjanes de 50 km/h que es poden veure superades per ratxes puntuals molt més fortes com la registrada ahir per l’estació meteorològica de l’Espluga de Francolí.

A causa del fort vent i els problemes que aquest pot causar des de l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) de l’Espluga han establert vigilàncies més exhaustives aquest cap de setmana, així ho han fet també ADFs de tot el país. El perill no resideix només en la caiguda d’arbres o objectes sinó també en la ràpida propagació del foc en cas d’un hipotètic incendi.

ÀUDIO: El president de l’ADF de l’Espluga, David Sáez, explica el protocol preparat per aquest cap de setmana

Des de l’ADF de l’Espluga recomanen trucar al 112 en cas de qualsevol accident, moment en què s’activaran els protocols pertinents i es farà avis a les autoritats indicades. Des de Protecció Civil també recomanen vigilar amb els objectes a l’exterior, tancar i assegurar portes i finestres i vigilar en els desplaçaments en vehicle.