Enguany molts dels carrers de l’Espluga que s’il·luminaven habitualment per les festes nadalenques es trobaran sense aquesta decoració. L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí ha decidit no llogar llums de Nadal, com sí que havien fet en ocasions anteriors i utilitzar únicament les de la seva propietat. A tall d’exemple, l’any 2022 es van invertir 10.000 euros en el lloguer d’aquest material.

Això fa que només es decorin els carrers Lluïs Carulla, la plaça de l’Església i la plaça Montserrat Canals, on es plantarà l’arbre de Nadal. Altres carrers que habitualment s’il·luminaven enguany no ho faran, és el cas del carrer Torres Jordi, carrer de la Font, Sant Antoni, Abadia i inclús l’Ajuntament no lluirà la decoració habitual. En el mateix sentit, també es retirarà el fil musical amb nadales.

El consistori ha pres aquesta decisió per estalviar en el pressupost que actualment es troba molt limitat pel pla de sanejament dissenyat per la Diputació de Tarragona així com la necessitat de derivar certs crèdits a l’aportació de camions cisterna, un sobrecost que ha fet variar diversos pressupostos de l’Ajuntament.

ÀUDIO: El regidor de Serveis Municipals de l’Espluga de Francolí, Xavier Rosell, explica el perquè d’aquesta decisió

Aquests canvis es van comentar al Ple Municipal ordinari d’aquest dijous, moment en què el grup de Junts per l’Espluga va mostrar el seu desacord sobre aquesta decisió assegurant que pot afectar els comerços del municipi.