El proper dissabte 11 de novembre a les 12 del migdia, el Museu de la Vida Rural inaugura l’exposició temporal ‘Més lloc per a la fosca’, la qual es podrà visitar fins al 14 d’abril de 2024.

Basada en la novel·la ‘Solitud’ de Caterina Albert, la nova exposició del MVR, comissariada per Elvira Prado-Fabregat, revisa l’obra literària des del punt de vista de la construcció cultural de la natura i estableix un diàleg entre l’univers mític, literari i visual creat per l’autora i les artistes contemporànies Maddi Barber, Pilar Codony, Mireia Coromina, Alba G. Corral, Alba Lombardía i Carles Viarnès.  

Les artistes representen en diferents formats allò que els transmet la novel·la i el món creat per Víctor Català parlant de la violència de gènere des d’un esperit romàntic, fosc i gòtic per moments. A l’exposició s’hi poden trobar peces que juguen amb la foscor, projectes audiovisuals variats, obres plàstiques i instal·lacions sonores.

‘Més lloc per a la fosca’ forma part d’un projecte transversal d’investigació i creació i és una coproducció del Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona, el Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla i el Museu de l’Escala.

Fotografia d’una de les parts de l’exposició (Imatge: Cedida)

Activitats paral·leles

Durant els mesos en què l’exposició estigui al Museu de la Vida Rural, s’han programat diverses activitats paral·leles. Per una banda, el dia 26 de gener a les 18 h, coincidint amb la Fira de Sant Vicenç, tindrà lloc la conversa ‘Víctor Català, del drama rural a la mirada ecològica’, entre Enric Casasses i Blanca Llum, moderada per Anna Maria Andevert. I, per altra banda, es programarà una visita guiada amb la comissària de l’exposició.