Pocs dies abans de l’obertura del túnel del Coll de Lilla, el Ministeri de Transports ha arribat a un acord amb els veïns de Lilla per pagar-los les indemnitzacions per les esquerdes el més aviat possible, que sumen uns 700.000 euros en total. La majoria de famílies de la pedania montblanquina ho esperen des de finals de l’any passat, quan van acceptar els imports dels peritatges, i el passat 30 de setembre van tornar a mobilitzar-se per exigir-ne els pagaments.

Tal com ha avançat el Diari de Tarragona, el compromís de Madrid s’ha arrancat en una nova reunió a quatre bandes celebrada aquest dimecres entre veïns de Lilla, l’Ajuntament de Montblanc, la Subdelegació del govern central a Tarragona i el mateix Ministeri de Transports.

Els veïns, en declaracions a Tac12 i Ràdio Montblanc, celebren l’acord, que permetrà cobrar els diners, confien, abans d’acabar l’any.

ÀUDIO: Maria Teresa Figueras, presidenta de l’associació de veïns de Lilla

El Ministeri, per la seva banda, després litigarà amb Acciona, l’empresa constructora, perquè sigui ella qui es faci càrrec del cost. I és que la companyia va presentar un recurs contra els peritatges que es van fer l’any passat i, tot plegat, ha endarrerit encara més el procés d’indemnitzacions. Les esquerdes a la majoria de cases de Lilla van aparèixer des del 2019 coincidint amb les voladures que es van efectuar per les obres del túnel.