L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí redueix el nombre de camions que aporten aigua cada dia al municipi. Si en ple estiu s’havien arribat a portar 35 camions carregats d’aigua cada dia, actualment només fan una desena de viatges. La situació ha millorat, però no gràcies a la pluja, sinó perquè la despesa hídrica de les llars ha caigut ara que ja no fa tanta calor.

Tot i això, mentre no plogui de forma continuada, la població no podrà passar pàgina a l’actual situació i deixar enrere els talls que es produeixen cada nit. I és que l’Ajuntament redueix l’aportació de l’aigua de l’Ebre, però de moment no toca les restriccions que ja fa més d’un any que s’apliquen. 

REPORTATGE: Alumnes de l’Escola Martí Poch fan una visita guiada amb l’alcalde

La qüestió és que l’Ajuntament necessita reduir al mínim l’arribada de camions davant l’elevada despesa que comporten. Per tant, es mantenen els talls d’aigua cada nit, de 10 a 9 del matí, fins que l’escenari canviï gràcies a les pluges. 

OBRES PER RENOVAR CANONADES

Mentrestant, a la Urbanització Carreras hi ha les primeres afectacions de mobilitat per la renovació de les canonades. Els treballs per canviar gairebé 4 quilòmetres de la xarxa d’aigua s’ha dividit en 6 fases i s’ha començat al carrer de l’Ermita. Aquest projecte suposa una inversió d’uns 750.000 euros, 500.000 dels quals finançats amb els Next Generation de la Unió Europea. 

Hi podria haver talls puntuals per les obres que, segons el govern local, s’intentarà que coincideixin amb les hores de restriccions. Això no treu, però, que en els pròxims 11 mesos d’obres es produeixin altres incidències. La renovació d’aquestes canonades podria suposar un estalvi de 200.000 litres diaris.