Aquest dijous s’ha iniciat la 15a edició de Clickània, el Festival dels clicks de Playmobil de Montblanc, que fins al diumenge 15 d’octubre dinamitzarà l’entorn de l’antiga església i el claustre de Sant Francesc gràcies als diorames, punts de venda i tallers.

Un dels plats forts d’aquesta edició d’aniversari s’exposa a la sala de les Corts Catalanes i és en forma de cinema, ja que s’hi poden veure pel·lícules animades fetes a partir de la tècnica de l’Stop Motion i amb playmobils com a protagonistes. És obra de Cinemano i esdevé un dels atractius d’aquest 2023.

El que no canvia és l’exposició central de diorames a l’antiga església. Enguany se’n poden veure un total de 10. El més gran, ubicat a l’absis, ocupa 6 metres per 2,40 metres. Aquests muntatges exploren diferents temàtiques i el llistat passa pels següents títols: La gran cacera, Star Treck new galaxy’s, El nou món, Jurassic Click, Zoo victorià, Els Senyor dels Anells: Batalla de Minas Tirith, Escenes d’Astèrix i Obèlix, Quim Shi Huang, el primer Gran Emperador de la Xina Unida; Estudis de cinema i Les 7 diferències. Mentrestant, al claustre, s’hi pot veure l’exposició del seguici popular de Montblanc.

Més enllà de l’epicentre del festival, els Playmobils també s’escampen pel municipi gràcies als comerços. “El click amagat, el concurs que organitza l’Oficina de Turisme, és una de les propostes ja clàssiques de Clickània.