Després de revalidar el govern dels últims 4 anys durant les eleccions del mes de maig, el nou mandat compleix ara 100 dies i ho fa amb els projectes relacionats amb l’aigua al capdavant. L’equip de govern destaca la licitació, en els propers dies, del ramal del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) i les subvencions del propi CAT i la Diputació de Tarragona que sumen més d’1,5 milions d’euros i permetran pagar l’obra per complet. Els dos grups de l’oposició, Junts per l’Espluga i Nova Espluga, demanen l’agilització del procés per fer arribar l’aigua del CAT al municipi, ja que veuen aquesta com una prioritat absoluta.

Relacionat amb l’aigua també s’han iniciat les obres de la urbanització Carreras per canviar quasi 4 quilòmetres de la xarxa d’aigua i la creació d’un nou pou al parc del Garber. Així com l’actualització dels preus de l’aigua i la creació d’una tarifa social per les famílies més vulnerables.

ÀUDIO: La vicealcaldessa de l’Espluga de Francolí, Aida Morgades, destaca que l’aigua ha sigut el tema principal de l’inici de mandat

Durant aquest període també destaca l’aprovació d’un nou conveni intern pels treballadors de l’Ajuntament, l’aprovació, en el proper ple, del primer pla intern d’igualtat de l’ens municipal, la creació de noves places municipals i la renovació d’altres de pendents. A més en els propers mesos es farà públic, de forma regular, els sous dels regidors i regidores del consistori.

Les diverses subvencions demanades i els projectes que això comporta han estat un altre dels punts forts d’aquests 100 dies destacant 19 subvencions i 2,5 milions d’euros en projectes per millorar la xarxa d’aigua, contra el despoblament, la remodelació de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil, millores per les coves de l’Espluga o la instal·lació de plaques solars, entre d’altres.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, fa una valoració dels 100 dies de mandat

Les obres de la urbanització Carreras han arrencat aquest mes de setembre (Imatge: Laia Molné)

Un període restrictiu per la falta de pressupost

La situació derivada de la sequera ha fet que l’últim mandat es tanqués amb un dèficit de 800.000 euros el que comportarà la creació d’un pla de sanejament que repercutirà en els impostos i l’aturada o endarreriment de diversos projectes pendents. Des de l’oposició, Junts per l’Espluga, asseguren que és una situació crítica que marcarà tot el mandat.

ÀUDIO: El portaveu de Junts per l’Espluga, Jordi Torre, assegura que és una situació complicada

L’altre tema que ha sigut cabdal durant els primers dies de mandat ha estat la dimissió del regidor David Martí i la seva substitució per Mar Gili, que farà presa de possessió aquest mateix dijous durant el ple municipal.

ÀUDIO: El portaveu de Nova Espluga, Francesc Sánchez, demana a l’equip de govern que tiri endavant els projectes tot i les dificultats

Durant aquests dies també s’han celebrat diversos esdeveniments on destaca el canvi d’ubicació de la Festa de la Verema i la Fira de la Cervesa amb bona acollida, segons l’equip de govern, per part del públic.