L’emissora municipal de l’Espluga de Francolí, l’EFMR, comença aquest dimarts, 12 de setembre, la nova temporada 2023/2024 amb una graella de programació on apareixen nous programes i continguts adreçats a tots els públics. L’Espluga FM Ràdio manté els programes de rigor i cultura consolidats, però aposta aquest any per incorporar nous projectes com el programa especial de la 40 Temporada: «Records dels 40». Aquest nou espai que es podrà escoltar els dissabtes a les 12 h del migdia pretén recuperar cada setmana diferents programes de ràdio que s’han fet durant aquestes darreres 40 temporades.

L’emissora local manté, un any més, la implicació d’unes 75 persones de forma regular a través de 25 propostes, sent una de les ràdios locals del territori amb una xarxa de col·laboradors més potent i diversa.

GRAELLA DE LA 40 TEMPORADA

L’Altaveu

Informatiu diari a l’EFMR dirigit i presentat per la periodista Laia Molné. A les 13 h i a les 19 h, repassa les notícies del dia a la Conca de Barberà i vesteix el magazín d’actualitat amb entrevistes i seccions que aporten una quinzena de col·laboradors externs.

Informatiu Conca de Barberà

És la principal capçalera d’actualitat de la comarca, ja que resumeix en menys d’una hora el més rellevant de la setmana amb precisió, la veu dels protagonistes i un muntatge sonor treballat. Edita i presenta Josep Morató i Gerard Bosch.

Culture Club

Edu Sánchez ens convida a entrar en un local amb història, la música sempre hi ressona, però no qualsevol, sinó una acurada selecció, sovint eclèctica, i que s’acompanya de recomanacions culturals del nostre entorn.

Passeig Musical

Antoni Sabaté recupera el format de conversa amb un convidat amb qui reviuran episodis de la vida mitjançant els records musicals.

Excuse me?

El programa de música, anglès i bon humor consolida la seva aposta per l’aprenentatge i l’entreteniment. Al capdavant, el segell propi de Cristina Sanahuja i Carlos Fuentes.

A cau d’orella

És el moment per aturar-nos, deixar de mirar portes enfora per mirar cap a dins i fer-nos preguntes. Dolors Sanahuja ens convida a reflexionar sobre la salut emocional.

Capacitats

Nova temporada del programa sense límits, el que intenta trencar etiquetes. Parlem de la diversitat funcional des de tots els àmbits de la vida. Els nostres protagonistes són testimonis, familiars i professionals. Núria Giné i Marc Farré condueixen el programa.

De Viatge

Fem la volta al món sense moure’ns físicament dels estudis de l’EFMR. En cada programa escollim una destinació i la coneixem mitjançant la mirada de viatgers del territori. Rutes, propostes i sensacions.

Territori rural

L’entorn natural que ens envolta, la forma d’entendre’l i treballar-lo se sotmet a reflexió des d’una mirada jove i diversa. Què en pensen les noves generacions i quin valor afegit hi donen? En parlem en un programa presentat per la periodista Patrícia València.

L’Ajuntament a Casa

La política municipal de l’Espluga de Francolí és analitzada i debatuda a l’EFMR en un dels programes més consolidats. Amb entrevistes i debats amb els càrrecs electes.

El Migdia

Seiem a taula per fer el vermut mentre abordem una qüestió de vital importància. Hi diuen la seva els més joves i fem l’aperitiu amb píndoles culturals i temes d’actualitat.

El Penyic al Perxe

Analitzem el parlar de l’Espluga de Francolí a través de les converses amb veïns del municipi per detectar les particularitats del dialecte local i les expressions més genuïnes.

Club 8

El programa per la música alternativa es consolida com l’espai per aquells que busquen noves sonoritats i propostes que van més enllà de l’aparador comercial. Sempre amb recomanacions i el coneixement del panorama musical. Comanden el Club 8 Ezio Vidal, Benja Sanvinilo i Manel Muchomalo.

Música de sempre

José M. López torna a la sintonia del 107.4 FM per oferir minuts musicals dels quals mai caduquen. Com sempre, una hora de complicitat amb els oients per iniciar els dissabtes amb energia.

Les viatgeres del temps

Martina Sancho, Ivet Vendrell i Lucía Gajete ens proposen un viatge en el temps per seleccionar els èxits musicals que més han marcat les darreres dècades. Sense casar-se amb un únic gènere musical, ens ofereixen una mescla divertida i ben diversa.

Ara i sempre

Pep Torres i Miquel Vilà encarrilen una nova temporada de música i alguna cosa més. Els costarà posar-se d’acord amb els artistes i les cançons escollides, però això farà que la tria sigui ben rica i curiosa.

Let’s bop

La música més bona per moure l’esquelet i pinzellades d’art i cultura per despertar inquietuds. Ivet Casas estrena un nou programa musical per dinamitzar la tarda dels diumenges.

Música a la carta

El programa més veterà de l’Espluga FM Ràdio espera les peticions dels oients per regalar una bona estona de música i compartir la tarda dels diumenges. Miquel Moya, com sempre, porta el comandament del programa.

Del Do al Si

Antoni Sabaté ens convida a passar una hora relaxada gràcies a la música clàssica. Pararem l’orella a les composicions i també als seus comentaris per saber-ne alguna cosa més.

El Pentagrama

Al Pentagrama parlem de música, però d’una altra manera. Ens fixem en què hi ha darrere de les notes i observem la naturalesa dels instruments, resseguint la seva història i evolució. Parem l’orella i ho comentem.

Top Hits

Fórmula musical amb els èxits del moment i els minuts més intensos del dia. És una selecció del millor, amb més ritme i els comentaris d’Izan Puente.

L’Encuentro

Aleix Roales, Josep Bacardí i Roger Llorach posen veu a un programa irreverent, divertit i destinat als joves de la comarca. Raül Pérez és l’encarregat de la realització sonora.

Story Time

Cada setmana, Jill Haywood obre les portes del món imaginari i ens endinsa en les fantàstiques històries i aventures de nombrosos personatges. Tot plegat, en anglès i amb el text en format digital disponible per poder practicar.

L’Ovella Verda

Ens preocupem per l’entorn natural, la biodiversitat i el canvi climàtic. Com podem millorar les nostres conductes respecte al planeta i la fauna i flora que l’habita? Ho descobrim amb Marta Josa i Andrea Camacho.

La carta de vins

Un recorregut pel millor de la DO Conca de Barberà a través de les seves referències i entrant als cellers. Els seus responsables ens en parlen amb tot detall.