Aquest dilluns 11 de setembre l’Espluga de Francolí va celebrar un any més la tradicional caminada popular en commemoració a la Diada Nacional de Catalunya en la qual van participar una seixantena de persones. A més, enguany, celebrant el 50è aniversari de la mort de Mossèn Ramon Muntanyola, durant el recorregut es van llegir diversos poemes de l’autor espluguí.

Seguint amb el recorregut habitual es van completar 15 quilòmetres pels senders del bosc de Poblet fins a la Pena i amb arribada a l’ermita de la Santíssima Trinitat on es va fer una actuació dels bastoners i els grallers de l’Espluga de Francolí, seguit d’una missa en honor a Mossèn Ramon Muntanyola, la lectura del manifest de la Diada i un dinar obert a tots els participants, juntament amb el concert de sobretaula del grup Julivert.