Els propers 15 i 16 de setembre, Vilaverd viurà la desena edició del Correllengua després de 3 anys sense celebrar-se. Ho farà amb propostes de cinema en català, presentació de llibres, vermut, debats, sopar i concert.

Els actes començaran divendres 15 de setembre amb la visualització de la pel·lícula ‘Suro’. Dissabte 16 serà el dia gran d’actes començant a les 12 del matí amb la presentació del llibre ‘Ràbia’ de Sebastià Alzamora i un vermut col·lectiu a la una del migdia. La tarda arrencarà a 2/4 de 6 amb la lectura del manifest, seguit d’un debat sobre ‘Perspectives catalanes de llibertat’. Els actes es clouran a la nit amb un sopar popular i un concert a càrrec de ‘La Fera Ferotge’.

El Correllengua és un esdeveniment cultural, festiu i reivindicatiu que es fa a moltes poblacions dels Països Catalans i que a Vilaverd té l’arrelament propi d’una dècada de celebració. A la Conca de Barberà, Montblanc també havia celebrat el Correllengua sent l’última edició del Correllengua de Montblanc l’any 2011. Dècades enrere, concretament el 1996, la Columna Poblet del Correllengua 1996 va passar per L’Espluga de Francolí després de la seva sortida des del Monestir de Poblet i hi va haver una rebuda de l’Ajuntament de L’Espluga de Francolí.

La celebració s’aprofitarà també per donar reconeixement als 10 anys de l’associació municipal Toquem l’Arpa que va veure la seva tasca aturada a causa de la pandèmia no es va reactivar fins al 2022.