En un acte públic al carrer Torres Jordi, aquest diumenge 10 de setembre i coincidint amb la mort del poeta espluguí Mossèn Ramon Muntanyola, el municipi retia homenatge a l’autor en el cinquantè aniversari de la seva defunció, just davant de l’habitatge on va néixer.

L’historiador espluguí Jordi Roca ha estat l’encarregat de recordar les diverses facetes de l’autor: l’eclesiàstic, el poeta, l’activista i l’espluguí. Ho ha fet recordant els episodis més destacats de la seva vida i el seu vincle sempre present amb el municipi. Durant l’acte també s’han llegit dos poemes de Mossèn Ramon Muntanyola: El Meu Carrer i l’Espluga.

ÀUDIO: L’historiador espluguí Jordi Roca explica la importància de l’acte

La trobada ha servit també per celebrar l’acte institucional de l’11 de setembre amb el parlament de l’alcalde de l’Espluga de Francolí i el cant conjunt de l’himne de Els Segadors. La jornada s’ha clos amb la col·locació d’un ram de flors a la façana de la casa de Mossèn Ramon Muntanyola, sota la placa commemorativa que l’adorna.

Les commemoracions de l’11S continuaran demà amb l’habitual caminada popular, en la qual s’aprofitarà per llegir poemes de Mossèn Ramon Muntanyola com a part de l’homenatge. L’acte finalitzarà a l’ermita de la Santíssima Trinitat amb la lectura del manifest, l’actuació dels Grallers i el Ball de Bastons de l’Espluga i missa en honor a l’autor espluguí.

Galeria d’imatges