La Conca de Barberà arriba a meitat de l’estiu amb bones xifres d’ocupació i la previsió d’un mes d’agost amb acollides de fins al 100% en molts casos. Una xifra que no es pot confirmar fins a última hora, ja que el model actual de client ha canviat els últims anys amb estances més curtes i reserves d’última hora.

ÀUDIO: El director comercial de l’Hotel Villa Engracia, Joan Ibarra, explica aquesta nova modalitat 

Tot i això, s’estan recuperant xifres prepandèmiques. És el cas de les coves de l’Espluga, on mig miler de persones més que l’any 2019 han fet aquesta visita tot i la suspensió de la ruta d’espeleologia, una activitat que es troba en vies de recuperar-se. La Fassina Balanyà ha mantingut xifres i la Ruta Templera ha augmentat amb una quarantena de persones més que l’any anterior.

ÀUDIO: La tècnica de turisme de l’Espluga de Francolí, Victòria Cañís, es mostra positiva amb l’augment de visitants

A Montblanc s’han mantingut les xifres d’anys anteriors amb bona acollida a les visites autoguiades, en funcionament des de fa un any i les visites a la muralla. Tot i mantenir usuaris, s’ha reduït el nombre d’activitats de cada grup, una possible conseqüència de la crisi actual.

ÀUDIO: El cap de l’Àrea de Turisme de Montblanc, Joaquim Queralt, assegura que la crisi està afectant en el model turístic

Cartell de complet al Montblanc Park

Al càmping CapFun de Montblanc el cartell de complet està penjat des del mes de juliol i fins a mitjans de setembre amb una ocupació de 3.000 persones diàries, una xifra que supera la població de la majoria de municipis de la Conca de Barberà. Un nombre de visitants que encara es vol fer créixer més els propers anys, ja que es treballa per ampliar les instal·lacions per acollir 5.000 persones. L’empresa també treballa per renovar en el càmping Serra de Prades, adquirit recentment.

ÀUDIO: El director de Montblanc Park, Walid Hanini, parla d’aquesta ampliació

En línies generals, la comarca ha viscut un juliol irregular, però positiu i es prepara per a un agost de, en molts casos, ocupacions completes i un augment significatiu de visitants.