L’associació cultural Amics de l’Art Romànic ha programat, per segon any consecutiu, un curs d’estiu ubicat a la capital de la Conca de Barberà que porta per nom ‘D’art i d’argent: Montblanc, paisatge artístic d’una vila reial (segles XIV i XV). Aquesta associació és filial de l’Institut d’Estudis Catalans.

El curs de Montblanc se celebrarà del 25 al 27 d’agost a Sant Francesc. Enguany les conferències tindran com a horitzó els artífexs que van viure i treballar a Montblanc i a la Conca de Barberà durant els segles XIV i XV, i el perfil i biografia d’algunes figures rellevants que van promoure la seva activitat artística. El curs tindrà present, també, el pes que va tenir Poblet i l’alabastre de Sarral.

ÀUDIO: La directora del curs i doctora de la UAB, Francesca Espanyol, detalla la temàtica

Les ponències seran dutes a terme de la mà d’especialistes com l’acadèmic i exdirector de l’Arxiu Nacional de Catalunya, Dr. Josep M. Sans Travé, el president d’AAR, Dr. Joan Valero Molina, els professors de les universitats Rovira i Virgili (Dra. Maria Bonet Donato), de Barcelona (Dra. Francesca Español i Dr. Valentí Gual) i l’Autònoma de Bellaterra (Sr. Josep M. Carabasa), o l’historiador local, Jaume Felip Sánchez.

L’últim dia, diumenge 27, es realitzarà una sortida amb autocar per visitar els monuments arquitectònics i d’art moble d’època gòtica de Santa Coloma de Queralt. En concret, el castell-palau, l’església parroquial i l’antic convent de Bell-lloc. El curs és gratuït, però cal fer-ne la inscripció per tal d’assegurar la plaça d’autobús per la sortida a Santa Coloma de Queralt, al correu aar.iec.junta@gmail.com.