Aquest dilluns 10 de juliol es va celebrar a Vallfogona de Riucorb la festivitat de Sant Cristòfol enguany amb una desena d’activitats programades i la imatge del Rector com a figura protagonista de la jornada. Més de 100 persones van participar en els actes commemoratius.

El dia va començar amb una missa solemne, benedicció de vehicles i com a acte central la presentació del llibre d’Enric Querol ‘Francesc Vicent Garcia, Poeta Barroc. Vida i Misteris del Rector de Vallfogona’, una acurada biografia del rector. A l’acte hi eren presents la directora de l’Institut de les Lletres Catalanes, Izaskun Arretxe, Mossén Valentí Miserachs, l’escriptor i filòleg Albert Rosich i el propi escriptor Enric Querol. També hi eren els membres de l’Any Rector de Vallfogona i el creador de la nova imatge del rector, Ignasi Blanch.

ÀUDIO: El membre de l’Any Rector de Vallfogona, Modest Corbella, detalla la importància d’aquest acte

El cap de setmana del 8 i 9 de juliol també es van celebrar actes previs amb l’activitat a la piscina per lluitar contra l’Esclerosi Múltiple, sopar popular i bingo, entre d’altres. El cap de setmana del 15 i 16 de juliol es farà un mural de cinc metres dedicat al Rector i a Vallfogona pintat per Ignasi Blanch i amb la participació dels infants del poble.

A finals de juliol continuaran els actes amb el Festival Bla Bla i de cara a l’agost se celebrarà la Festa Major del municipi.