A menys d’un mes de La Nit 5.1 s’ha donat a conèixer l’oferta vitivinícola i gastronòmica pel cap de setmana del 21 i 22 de juliol a Barberà de la Conca. Això se suma als 18 artistes entre músics i monologuistes que pujaran a l’escenari durant les dues jornades.

La gastronomia principal de l’esdeveniment anirà a càrrec del restaurant barberenc La botiga del Portal Dinou que oferirà els seus platets i tapes elaborades amb productes de proximitat. La cervesa artesana també hi tindrà un paper destacat aquest 2023 ampliant-ne l’oferta proposada. Se n’encarregaran de servir-ne les empreses Cerveses Les Clandestines de Montferri i La Renaixença de L’Espluga de Francolí.

Pel que fa a un dels aspectes centrals de la festa, el vi, aquest any els elaboradors de vi assistents seran els cellers de Barberà de la Conca; Carlania, Pla de la Masó, Tarannà poètic i Gabor Celler que s’estrenarà en aquesta edició. També participaran per primer cop a La Nit 5.1 el celler de Vilanova de Prades però amb arrels a Barberà de la Conca, Celler Vilalta Pere, i el Niu Celler, un nou projecte jove vitivinícola establert al Viver de Celleristes. També hi seran presents el celler de Montblanc, Mas Foraster que ha participat en totes les edicions i el celler de Blancafort, Gerida Viticultors.

Una de les novetats d’aquest any és que també hi haurà una parada amb altres begudes que no són el vi i la cervesa que anirà acompanyada de burritos artesans. Se’n farà càrrec l’establiment vallenc La Providència.