Per Sant Joan es dona per encetada la temporada turística d’estiu. L’Oficina de Turisme de Montblanc hi arriba amb dues importants novetats i consolidant propostes que l’any passat es van impulsar amb èxit. El primer semestre de l’any es tancarà amb un notable increment de consultes a l’Oficina de Turisme respecte a l’any passat. Això pot fer pensar que l’estiu ha de seguir aquesta tendència. Tanmateix, el factor meteorològic tornarà a ser decisiu per assolir xifres importants.

Montblanc ha obtingut recentment el segell de Turisme Familiar que l’integra a la marca Natura i Muntanya en família de la destinació Muntanyes de Prades. Aquesta marca es va crear l’any 2014, però Montblanc no en va poder formar part, ja que alguns dels criteris a complir tenien a veure amb el sector privat que no hi participà. En l’actualitat només es valoren aspectes que tenen a veure amb la gestió turística que es fa des de l’Oficina de Turisme i els avaluadors de l’Agència Catalana de Turisme van certificar fa unes setmanes que es compleixen al 100%. 

Coincidint amb la temporada turística d’estiu s’ha editat i distribuït un nou fulletó turístic dissenyat per Simbòlic Comunicació. Està concebut per ser repartit en municipis de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, des d’on arriben molts visitants que descobreixen Montblanc durant unes hores. 

Consolidar elements estrenats el 2022

La temporada d’estiu 2023 comptarà amb una sèrie de millores que es van estrenar l’any passat com són el plànol de la vila i el plànol de camins. El primer està editat en quatre llengües. Resulta de gran utilitat al visitant: l’ubica i se li presenta un ventall de propostes a fer a Montblanc. El de camins recull excursions senzilles pels voltants de Montblanc que l’Oficina de Turisme publica al seu perfil a Wikiloc. 

L’estiu passat es van posar en marxa les visites autoguiades, dues gimcanes adreçades a famílies que viatgen amb infants: Explora Montblanc al teu aire (per fer amb infants d’entre 5 i 8 anys) i Descobreix la persona impostora de Montblanc (per als de 9 a 12 anys). L’acollida durant aquest any ha estat molt positiva.