Aquest dilluns les banderes del col·lectiu LGTBIQ+ han començat a lluir sobre el Casal de l’Espluga de Francolí, un símbol per donar el tret de sortida a la setmana de l’Orgull Rural organitzada pel col·lectiu Orgull Espluguí. Enguany, com a novetat, s’han posat a la venda banderes multicolors a un preu de 5 euros a la papereria Índex i la merceria Morató, que serviran per lluir cases i balcons particulars.

Dimecres se celebraran els actes institucionals amb l’Ajuntament a partir de les 7 de la tarda, seguit de la inauguració de l’exposició ‘Jutja Menys, Estima Més’ de l’espluguina Montse Vernet. Dijous serà dia de cinema amb el film ‘120 pulsaciones por minuto’ que es podrà veure al Jardí dels Francolins acompanyat de sopar.

Divendres serà el dia de la festa grossa que s’iniciarà a les 6 de la tarda amb Contacontes seguit d’un taller per aprendre a fer castells amb els Torraires de Montblanc. A partir de 2/4 de 8 Mani-Cercavila pels carrers de l’Espluga amb pregó de Brigitta Lamoure, tractors, DJ’s i batucada. En arribar al Jardí dels Francolins s’iniciarà la festa  amb la participació d’artistes com la pròpia Brigitta Lamoure, Lady Savannah, Jessica Pulla, Frida la Ter i els dj’s Pampool i Muerta Sánchez. També hi haurà Bingo i un concurs de veure en porró, entre d’altres.

Els actes finalitzaran el diumenge 2 de juliol amb un Vermut Musical i una xerrada anomenada ‘Quedar-se o marxar, fer front al sexili’ amb Marta Pontnou, Isabel Sales, Isidre Rosich i Axel Rodríguez. Una activitat dins del marc Xerrad[i]s en col·laboració amb òmnium Conca de Barberà.