El sistema de recollida Porta a Porta a la Conca de Barberà inclourà, a partir del proper 1 de juliol, recollida de tèxtil. El servei és gratuït i s’impulsa per tal que la fracció tèxtil, la qual representa aproximadament el 4% en pes dels residus municipals totals, sigui seleccionada correctament, ja que dins del conjunt de fraccions no ordinàries, el tèxtil té un pes important.

El Porta a Porta de tèxtil inclou la recollida de roba de vestir, roba de la llar, calçat i complements, que posteriorment passen a ser gestionades a la planta de tractament de gestió de residus tèxtils Roba Amiga.

Els horaris de recollida s’estableixen inicialment de dilluns a divendres al matí, conjuntament amb el servei de voluminosos. L’usuari que disposi de roba per recollir haurà de trucar al telèfon 977865600 o demanar el servei mitjançant l’APP per concertar el dia de recollida.

L’usuari, quan tingui el dia de recollida concertat, podrà deixar les bosses fora de l’habitatge abans de les 8  del matí, i es recolliran durant el matí. Per fer efectiva la recollida, cal omplir almenys 4 bosses d’escombraries de mida domèstica o 2 bosses de mida industrial.

Canvi d’horari a partir del 19 de juny

Com és habitual, a partir del 19 de juny fins al 12 de setembre, el servei s’adaptarà als hàbits d’estiu, motiu pel qual l’horari per treure els cubells corresponents cada dia al carrer serà de 9 a 11 de la nit. Una mesura que també s’adaptarà pels locals comercials. Els municipis afectats són l’Espluga de Francolí, Montblanc, Vimbodí i Poblet, Barberà de la Conca, Vilaverd i Santa Coloma de Queralt.

Per altra banda, durant l’estiu la fracció orgànica es recollirà un dia més en tots els municipis sent quatre dies efectius de recollida de matèria orgànica, més la fracció que ja pertoca per calendari segons municipi.