Aquest any 2023, torna la 8a edició del cicle Divendres DiVins, que enguany uneix set Denominacions d’Origen vinícoles del Camp de Tarragona i de la Terra Alta  per oferir un maridatge que combina els productes de la vinya amb actuacions dels artistes locals i elements del patrimoni arquitectònic. De fet, enguany es retrà homenatge a l’arquitectura de Cèsar Martinell, molt present també a la Conca de Barberà.

Enguany participen en el cicle la DO Tarragona, la DO Penedès, la DO Montsant, la DOQ Priorat, la DO Terra Alta, la DO Catalunya, la DO Conca de Barberà i la DO Avellana de Reus, en una cita que compta amb l’organització per part dels Serveis Territorials de Cultura al Camp de Tarragona i la col·laboració dels Serveis Territorials d’Acció Climàtica de la Generalitat i l’INCAVI.

El cicle Divendres DiVins d’aquest 2023 es durà a terme des del divendres 30 de juny fins l’11 d’agost. Una de les parades del cicle serà al celler cooperatiu de Rocafort de Queralt amb vins de la DO Conca, el divendres 14 de juliol a 2/4 de 8 del vespre. Hi haurà l’actuació de la Productora Amelie que presentarà l’espectacle ‘7 de lletres’

Aquesta iniciativa té per objectiu potenciar tres grans valors de les nostres comarques i convertir-los en un atractiu turístic i cultural durant el període estival: els espais patrimonials, els vins de les denominacions d’origen i els artistes del territori, que oferiran una selecció de la seva feina, en molts casos creada a mida per al cicle dels Divendres DiVins.

L’aforament a totes les propostes és limitat i el preu de l’entrada és de 10 euros. Enguany, de nou l’organització ha acordat premiar la fidelitat de les persones que assisteixin a les set sessions. Entre tots els premiats hi haurà un sorteig d’un lot de set ampolles, una de cada DO. Al final de la darrera sessió que es durà a terme al Celler Cooperatiu de Pinell de Brai, el divendres 11 d’agost, es farà el lliurament del lot.