Era un secret a veus i aquest divendres s’ha tancat i anunciat; Junts per Montblanc, Esquerra i Despertem poble governaran plegats a partir del 17 de juny a la capital de la Conca de Barberà. Les tres forces sumaran 7 regidors, un més que l’oposició, i l’acord arrabassarà l’alcaldia a Josep Andreu, després de 16 anys.

El pacte estava pràcticament tancat i es va acabar de rubricar en una reunió celebrada aquest divendres al vespre entre les tres formacions. Sota el nom ‘El govern per a tothom’, el pacte de set regidors es donarà a conèixer, amb tots els detalls, en una roda de premsa que se celebrarà el pròxim dimarts. No s’ha desvelat encara de quina manera es repartiran l’alcaldia els signants de l’acord ni com s’organitzaran les diferents àrees del consistori.

Junts per Montblanc i Esquerra van aconseguir 3 regidors cada un, mentre Despertem poble en va obtenir un, que ha sigut clau per la formació del govern i, de fet, també tindria protagonisme en el nou govern. L’entesa desactiva qualsevol opció d’assolir la majoria per part de Montblanc Progressa, la candidatura de Josep Andreu. Tot i guanyar les eleccions i obtenir 5 regidors, la llista adscrita a Junts per Catalunya necessitava dos vots més per comandar l’Ajuntament. Andreu, això sí, ha confirmat que continuarà al ple municipal des de l’oposició i, al mateix temps, posava en dubte la fortalesa de l’acord a tres liderat per Marc Vinya i Oriol Pallissó. Montblanc Progressa divendres al matí va comparèixer davant dels mitjans per valorar el pacte que, llavors, s’estava cuinant.