L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí ha iniciat aquest dijous les tasques per omplir la piscina municipal. Enguany, però, la situació de sequera obliga a fer-ho amb cisternes que aportaran gairebé mig milió de litres d’aigua provinents de la bassa de les Comes, de propietat municipal. S’utilitza aquest punt de captació perquè no està connectat a la xarxa pública, ja que no és potable, i així no compromet el subministrament a la població.

Faran falta gairebé 50 viatges per omplir la piscina municipal i es calcula que arribarà al 100% de la seva capacitat dilluns vinent. S’ha hagut de recórrer al transport amb cisternes perquè si s’hagués utilitzat aigua dels dipòsits que abasteixen el municipi haurien minvat els nivells de les reserves fins a una situació crítica. Aproximadament, la capacitat de la piscina equival a tot el consum diari de l’Espluga.

L’aigua s’extreu de la bassa de les Comes (Foto: Josep Morató)

L’aigua de les Comes no es pot fer servir per a l’ús de boca, però sí que és apta per a la piscina. De fet, aquest equipament es pot omplir perquè és públic i es considera un refugi climàtic, en canvi les particulars ja no es poden omplir tenint en compte les restriccions que imposa la Generalitat per la fase d’excepcionalitat per sequera.

D’altra banda, aquestes darreres setmanes també s’han fet algunes reparacions de manteniment necessàries a la piscina municipal, que van a càrrec de l’empresa que la va remodelar. Mentrestant, la Brigada Municipal ha netejat i desinfectat les instal·lacions. Durant els últims mesos s’ha reutilitzat l’aigua per a tasques de neteja i per al regadiu de zones verdes.