Segons ha pogut saber TAC12 el pacte entre Junts per Montblanc, Esquerra i Despertem Poble estaria pràcticament tancat, a falta de diverses reunions per perfilar-ne els darrers detalls. Junts i Esquerra van aconseguir 3 regidors per partit i necessiten un altre suport per poder formar govern, un paper que assumiria el regidor de Despertem Poble, Ramon de Domingo, que sembla que també tindria un lloc rellevant al govern municipal. Sumarien així set regidors, la majoria suficient del plenari per poder governar.

A l’espera de polir els últims detalls en reunions plantejades per les pròximes hores, el que sí que destaca és que el nou govern tindria l’alcaldia compartida; serien dos anys per Oriol Pallissó d’Esquerra i dos anys per Marc Vinya, de Junts.

Si es materialitza aquest govern, deixaria fora de l’alcaldia Josep Andreu, que ha comandat l’Ajuntament els darrers 16 anys. Andreu, que aquesta vegada es va presentar amb Montblanc Progressa sota el paraigua de Junts per Catalunya, va aconseguir 5 regidors i va guanyar les eleccions. Per governar, però, necessitaria dels suports de Despertem Poble i del PSC, un acord a tres bandes que sembla impossible a hores d’ara.