El consistori espluguí ha anunciat l’obertura de diversos processos selectius per cobrir places vacants al municipi, entre aquestes la d’un Tècnic superior de Turisme i Cultura de l’Ajuntament, una figura que ha de servir per substituir l’actual plaça de tècnic mitjà.

A inicis d’any ja es va anunciar la intenció de fer canvis en l’Oficina de Turisme. Fins al moment s’ha dissolt el Patronat de Turisme per crear un nou Consell de Turisme. Aquests passos han anat envoltats de polèmica, ja que la plaça que desapareixerà, la de tècnic mitjà, està vinculada al treballador acusat d’un presumpte cas d’assetjament sexual l’any 2016.

Això també va fer que el passat mes de maig l’UGT denunciés l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí a la Generalitat per falta de transparència i per infracció en la contractació de personal. El sindicat considera que no ha rebut la informació oportuna sobre la supressió de la plaça del gerent de Turisme, que ara se substituirà per una de perfil superior.

També s’han obert places per un tècnic mitjà de serveis econòmics i un Enginyer tècnic del Servei Municipal d’Aigües. El termini per presentar les sol·licituds és el 13 de juny de 2023 per les persones que es vulguin presentar com a Tècnic/a Superior de Turisme i el 26 de juny de 2023 per l’enginyer Tècnic Servei d’Aigües i el Tècnic Mitjà Serveis Econòmics.