Junts per l’Espluga ha presentat aquest divendres el seu programa electoral al complet amb més de 125 propostes que assegura són “ambicioses, però factibles”. Entre aquestes s’hi troben projectes que ja es van impulsar durant l’últim mandat de Convergència i Unió (2015-2019), com crear una sortida de l’autopista a l’Espluga o iniciar el pla d’habitatge parcial Milmanda.

L’equip de Junts per l’Espluga ha volgut rebatre també les paraules de Som Espluga en el seu darrer acte electoral on confirmaven que els altres partits “havien plagiat” el seu programa electoral. El cap de llista de Junts ha presentat diversos programes electorals de CIU d’anteriors mandats per acreditar que propostes com traslladar la llar d’infants i l’escola municipal a l’antic institut o crear habitatges a l’antiga caserna de la Guàrdia Civil eren propostes seves.

ÀUDIO: L’alcaldable de Junts per l’Espluga, Jordi Torre, rebat la crítica de Som Espluga

En la mateixa línia, han volgut posar de manifest que l’actual govern s’ha emparat en excuses, segons Jordi Torre, com la falta d’un secretari interventor fix, al·legant que és l’equip de govern qui decideix els projectes i el secretari únicament els executa. Torre també ha recordat que en aquests 4 anys s’han deixat perdre diverses subvencions, entre elles les necessàries per fer arribar l’aigua de l’Ebre. L’alcaldable de Junts ha finalitzat l’al·legat puntualitzant que els últims anys el seu grup s’ha sentit humiliat i desacreditat per l’equip de govern.

Escolta l’acte complet de campanya de Junts per l’Espluga

Junts per l’Espluga ha respost les crítiques de Som Espluga (Imatge: Laia Molné)

Recuperar projectes de mandats anteriors

Junts ha presentat a la ciutadania gran part dels projectes que consten al programa electoral i que es divideixen en 10 blocs diferenciats. Entre els destacats que no es van donar a conèixer en l’anterior acte de partit es troba la iniciativa de fer realitat l’entrada de l’autopista al municipi per poder atreure empreses i facilitar el turisme. Una proposta que, segons el grup, es va perdre al no reclamar el projecte ja creat per l’exalcalde David Rovira en el moment en què es van alliberar les autopistes. Tot i això, asseguren que encara hi ha vies per aconseguir-ho.

ÀUDIO: Jordi Torre detalla la problemàtica amb l’entrada de l’autopista

Aposten per desenvolupar el pla parcial Milmanda per crear nou habitatge i fer-ho en diferents fases, així com fer arribar l’aigua de l’Ebre al municipi amb rapidesa, demanant un crèdit en cas de ser necessari i no esperar l’obtenció de subvencions. Els de Torre també han promès una línia de subvencions pels ciutadans per rehabilitar i posar a lloguer edificis del municipi.

La llar de jubilats, al carrer Sortetes

Durant l’acte, Junts per l’Espluga ha fet pública la seva proposta de situar al carrer Sortetes número 25 la llar de jubilats després de converses amb el propietari. Un edifici a peu de planta de 200 m2 en el qual es podrien instal·lar en un màxim de tres mesos. Alhora, Jordi Torre s’ha mostrat sorprès per la proposta de Som Espluga de reubicar la llar a la sala parroquial, assegurant que l’arquebisbat i la parròquia desconeixien aquest fet i no contemplen cedir o vendre l’edifici, així com que la ubicació no és viable per problemes d’humitats.