Amb més d’una desena d’activitats gratuïtes per a tots tipus de públics i amb un marcat caràcter festiu i familiar, el Museu de la Vida Rural celebrarà el 20 de maig el Dia Internacional dels Museus obrint les seves portes de forma ininterrompuda des de dos quarts d’onze del matí i fins a les dotze de la matinada. Durant tot el dia, tothom qui ho vulgui podrà participar en les diferents activitats organitzades pel Museu però també podrà visitar lliure i gratuïtament el museu i la recent inaugurada exposició temporal.

Les activitats s’iniciaran a 2/4 de 12 amb una visita dinamitzada a l’exposició Tros de Dona que es repetirà a 2/4 de 8 de la tarda. També a 2/4 de 12 s’iniciarà l’espectacle infantil ‘La lluna la pruna’ de la Companyia Mercè Framis Teatre d’Ombres, seguidament es farà un taller d’ombres xineses pels petits.

A les 12 h, s’ha programat una visita dinamitzada al jardí etnobotànic del museu que anirà a càrrec d’Els Corremarges. L’artista Núria Costa, per la seva banda, des de la 1 i fins a les 2 del migdia i també des de les 2/4 de 7 a les 2/4 de 8, oferirà un taller dinamitzat on se sembraran llavors i paraules per reflexionar sobre els vincles que les persones mantenim amb el paisatge. Les activitats del matí acabaran amb un vermut amenitzat per la música del reusenc Frankie Boronat.

La tarda continuarà a 2/4 de 6 amb una sessió de contes amb personatges i relats clàssics capgirats. Posteriorment, s’oferirà un berenar de pa amb xocolata a tots els assistents. A 2/4 de 7 Còdol Educació farà el taller ‘L’aigua en joc’ per posar en relleu la situació actual. La jornada es clourà amb dues visites nocturnes a l’exposició Tros de Dona dinamitzades amb música de l’arpista espluguina Anna Amigó i un concert del grup local ‘Un Conjunt’.