El mes de març s’ha tancat a la Conca de Barberà sense canvis substancials en el nombre d’aturats amb 727 persones a l’atur, en total dos menys que el mes de febrer. Tot i això, l’Espluga de Francolí lidera la xifra amb quinze aturats menys. En canvi, els aturats d’altres municipis com Santa Coloma de Queralt, amb set persones més sense feina, fan equilibrar les xifres en comparació amb el mes anterior.

Comparat amb el mes de març de 2022 la xifra ha millorat substancialment, amb 67 persones menys a l’atur que ara fa un any. Si la mateixa xifra es compara amb el nombre d’aturats del març de 2020, primer any de pandèmia, el canvi és encara més notori, ja que es van registrar 886 persones a l’atur, 159 més que el març de 2023.

Gairebé 3.000 aturats menys a Catalunya

Pel que fa a Catalunya, 2.987 persones menys es troben sense feina. En total, al país encara hi ha unes 348.301 persones a l’atur, segons les dades publicades pel Ministeri de Treball i Economia Social. Les dades són encara millors si es comparen amb les del març de 2022. Segons el ministeri, l’atur ha caigut en 23.185 persones sense feina respecte de l’any passat, el que suposa un descens del 6,24%.