Bases Amigues” és el nou projecte de la Cooperativa el Reboll amb el qual es vol revertir part dels seus ingressos com empresa dedicada al món de la natura i el senderisme beneficiant el propi paisatge. Amb aquesta iniciativa es pretén recuperar o crear nous punts d’aigua en zones necessitades que, sobretot en època estival i en períodes de sequera pateixen falta d’aigua. 

Concretament, es construiran nous punts d’aigua en zones amb mancances, s’adequaran basses instal·lant rampes i es repararan punts d’aigua malmesos. Això ajudarà a la biodiversitat de la zona amb l’atracció d’aus aquàtiques, amfibis, rèptils, mamífers i invertebrats.

En la primera fase, que comença aquesta primavera, els espais seleccionats són: el barranc del Mas d’en Llort, a Montblanc, i al barranc de Castellfollit, al Paratge Natural de Poblet. En el primer cas es farà un buidatge de la basa per extreure els sediments acumulats i instal·lar una rampa pels animals. En el segon es recuperarà una font i es construirà una basseta-abeurador.

Les actuacions d’aquesta primera temporada comptaran amb el suport de la Diputació de Tarragona i del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.