Ja s’ha anunciat el protagonista del pregó de la Setmana Medieval de Sant Jordi 2023. En aquest cas no es tracta d’un personatge concret sinó de la companyia montblanquina Factoria Bram, que donaran tret de sortida a la 36a edició de la festa.

Els membres de la Factoria Bram pronunciaran el pregó des de la plaça Major de Montblanc el divendres 21 d’abril a les 6 de la tarda, iniciant oficialment la 36a Setmana Medieval. L’acte és també la primera sortida de les comitives de les quatre cases nobles i la família reial escollida enguany, acompanyades pel consistori municipal. Durant el pregó també hi haurà l’actuació dels balls de Banderes, Dúcties, Faranduleres i Donzelles.

La Factoria Bram va néixer el 2017 amb la vocació de crear espectacles i produccions culturals, recollint el bagatge de les diferents iniciatives i projectes en què els seus fundadors havien participat els darrers anys, com Ullcluc, Pols Negra o la Companyia El Trio entre molts altres. La companyia participa, habitualment, en la Setmana Medieval actuant en diversos espectacles de renom.