La Fiscalia de Tarragona demana 18 anys de presó i 8 anys de llibertat vigilada per al gerent de Turisme de l’Espluga de Francolí acusat, presumptament, d’haver agredit sexualment la seva companya de feina de forma continuada el 2016.

L’escrit d’acusació, que ha avançat l’ACN i al qual ha tingut accés també Tac12, relata que l’home va aprofitar la seva superioritat laboral i la discapacitat visual de la víctima per obligar-la amb l’ús de la força a mantenir relacions sexuals. El fiscal exposa que, primer, van ser tocaments i, més endavant, sexe oral i amb penetració. Els fets s’haurien produït a la mateixa Oficina de Turisme i de forma continuada fins al juny del 2016 quan la víctima va denunciar-ho. L’afectada va partir atacs de pànic i ansietat.

Per tot plegat, el Ministeri Públic conclou que els fets són constitutius d’un delicte continuat d’agressió sexual, amb accés carnal, abusant de l’especial situació de vulnerabilitat de la víctima. A més de la pena de presó, l’escrit de Fiscalia dirigit al tribunal també demana 30 anys d’inhabilitació, un ordre d’allunyament amb la víctima i una indemnització de 50.000 euros, que també hauria de pagar l’Ajuntament de l’Espluga com a responsable civil subsidiari. El cas està pendent de judici a la Secció quarta de l’Audiència de Tarragona.

Un cas polèmic a l’Ajuntament

Arran d’aquest episodi també se n’ha derivat una querella, en aquest cas, contra l’actual alcalde de l’Espluga de Francolí. La va interposar l’acusat d’haver comès l’agressió sexual. L’home va denunciar les mesures cautelars que va aplicar contra ell el govern municipal a finals del 2021 i que, entre d’altres, van comportar que se l’apartés temporalment del seu lloc de treball.  La plaça laboral que fins ara ha ocupat el presumpte agressor desapareixerà aviat perquè l’Ajuntament de l’Espluga en crearà una d’una escala superior i suprimirà els organismes de turisme.