L’Ajuntament de Montblanc ha presentat aquest dimecres 8 de març el Pla Local d’Igualtat. Es tracta d’un document que marca els objectius en matèria d’igualtat del municipi del 2023 al 2027.

L’equip de govern va crear l’any 2019 la regidoria d’igualtat i es va crear també la figura de la tècnica d’igualtat. També l’any 2019 l’Ajuntament va rebre el distintiu d’igualtat. A partir d’aquí, el consistori va començar a treballar en l’elaboració d’un pla local d’igualtat, que s’ha elaborat amb enquestes i entrevistes a diversos agents del municipi. El treball l’ha liderat una comissió de tècnics, regidors i regidores de l’Ajuntament de Montblanc.

El pla local d’igualtat inclou 53 accions a desenvolupar durant els propers d’anys. D’aquestes, 29 accions ja s’inclouen en el distintiu d’igualtat que té l’Ajuntament de Montblanc des del 2019. La resta són noves accions que s’hauran de desenvolupar fins al 2027. Destaca, per exemple, la creació d’una taula de transversalitat on participin diverses persones i entitats per analitzar, de manera habitual, les qüestions en matèria d’igualtat de la vila.

ÀUDIO: La regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Montblanc, Núria Besora, detalla el nou pla

El pla també preveu que el pressupost municipal compti amb una partida destinada a temes d’igualtat, un compromís ja adquirit des del 2019. El pla local d’igualtat s’haurà d’aprovar al proper ple de l’Ajuntament de Montblanc. De manera paral·lela, l’Ajuntament també està elaborant un pla d’igualtat per la institució.

ÀUDIO: Núria Besora valora positivament la feina de l’Ajuntament de Montblanc