Els municipis de Conesa, Forès, Llorac, Passanant i Belltall, Les Piles, Santa Coloma de Queralt, Sarral i Savallà del Comtat disposaran d’aigua a través de la connexió amb la xarxa del Consorci d’Aigües de Tarragona. Aquests són municipis amb un dèficit històric en referència al subministrament d’aigua i que fa anys que es troben a l’espera que aquest projecte sigui una realitat.

Aquest dilluns es va aprovar el projecte referent a la 1a fase, que consisteix en la portada d’aigua des del municipi de Sarral fins al municipi de Forès, la construcció d’un dipòsit regulador comarcal que s’aprovarà en un projecte a banda i la connexió de servei als dipòsits dels dos municipis. La seva execució ascendeix a un import de prop de 5 milions d’euros i la licitació de les obres s’espera que es pugui fer durant aquest 2023.

Les posteriors fases inclouran un ramal de subministrament fins a Sta. Coloma de Queralt, passant pel municipi de Conesa, per poder fer una distribució a la resta de municipis, els quals formaran part de la 3a fase del projecte.

El projecte impulsat pel Consell Comarcal i dividit en tres fases, compta amb la participació dels ajuntaments afectats, el Consorci d’Aigües de Tarragona, l’Agència Catalana de l’Aigua, i la Diputació de Tarragona, aquests dos últims com a finançadors del projecte.