Un cop finalitzades les obres d’arranjament del celler Modernista de l’Espluga de Francolí en els pròxims dos mesos es reactivaran les visites al museu del vi que es van veure aturades a causa de la pandèmia i que van romandre tancades per les reformes. Es podrà tornar a visitar la cava, les naus amb els característics arcs de maó i conèixer el funcionament d’una planta embotelladora.

En els últims anys la cooperativa Agrícola de la Conca ha apostat per reforçar el paper de Castell d’Or, empresa de la qual formen part amb altres cooperatives i que és la cinquena embotelladora de Catalunya. En els pròxims mesos s’ampliarà l’embotelladora actual que hi ha als baixos del celler, que es traslladarà al primer pis i passarà a formar part de les visites turístiques. També es degustaran vins i caves envasats per Castell d’Or en acabar el recorregut.

Un any d’obres per remodelar el celler

Les obres es van iniciar a finals del 2021 amb la col·locació d’una bastida i s’ha desenvolupat al llarg del 2022. S’han invertit 185.000 euros per tal de fer reparacions a la coberta i el sistema d’evacuació d’aigua, consolidar estructuralment elements malmesos per les humitats de la mateixa coberta, restituir diversos revestiments interiors, restaurar els paraments verticals interiors i exteriors, recuperar part de la pavimentació i millorar les condicions de seguretat del recorregut turístic.

En ser considerat un Bé Cultural d’Interès Nacional les obres han comptat amb una subvenció de 63.070 euros del Departament de Cultura Generalitat de Catalunya.