El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha adjudicat la redacció del projecte per la construcció d’un enllaç a l’autopista AP-2 a Vimbodí i Poblet, a la Conca de Barberà. D’aquesta manera, l’AP-2 tindrà dues sortides a la Conca de Barberà, comptant la de Montblanc.

Segons el Ministeri, amb aquestes modificacions, es vol resoldre el problema associat a la configuració actual de les autopistes, amb trams molt llargs sense accessos o sense enllaços, i molt separats entre si. Asseguren que això dificulta les condicions d’explotació de l’autopista, allargant trajectes per realitzar canvis de sentit.

A l’octubre de 2022, els alcaldes de Vimbodí, Vilanova de Prades, Vallclara, Omellons i Tarrés ja es van reunir per reclamar aquesta connexió. Per connectar l’AP-2 amb l’N-240, es crearan dues rotondes a l’altura del pas de les dues vies pel municipi de Vimbodí.

En total, el Ministeri invertirà 3,7 milions d’euros en la redacció de diversos projectes a l’AP-2 i l’AP-7, entre ells el de Vimbodí i Poblet.