L’obertura d’un nou supermercat en un local del carrer Mossèn Serret de l’Espluga, que els darrers anys ja acollia una botiga, ha generat malestar entre alguns veïns que denuncien que alguns clients de l’establiment aparquen davant dels guals dels magatzems. També es queixen del pas de camions i del soroll que provoca la descàrrega de productes al supermercat durant la nit.

Alguns veïns han demanat a l’Ajuntament mesures més efectives per reduir el trànsit, després que s’hagi habilitat una zona de càrrega i descàrrega per als camions. Si bé ja hi havia un supermercat al mateix local, els afectats expliquen que ara ha augmentat l’afluència de compradors a la zona. Consideren que el carrer no reuneix les condicions adequades per aquest flux de vehicles.

ÀUDIO: Els veïns del carrer Mossèn Serret denuncien la situació

Segons els afectats, tot i que els guals es troben vigents, l’única solució és esperar que torni el propietari, ja que el vigilant municipal pot emetre un avís a l’usuari o sancionar-lo, però l’Ajuntament no compta actualment amb una grua municipal per la seva retirada. Des del govern local expliquen que la grua només s’activa en casos d’urgència i consideren que la majoria de les reclamacions que es reben des del carrer Mossèn Serret es resolen en menys de 12 minuts. L’alcalde, Josep Maria Vidal, lamenta que s’aparqui davant dels guals, però tenint en compte la curta estada dels vehicles, assegura que quan hi arriben els vigilants municipals el cotxe ja ha abandonat l’espai. Per tot plegat, apel·la al civisme de la ciutadania.

ÀUDIO: Els veïns del carrer Mossèn Serret detallen la problemàtica amb la grua

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, explica les actuacions fetes des del consistori

Fa uns dies es va pintar una nova zona de càrrega i descàrrega (Imatge: Laia Molné)

Tot i això, els afectats diuen que han contactat amb el consistori i no han obtingut cap resposta i, per això, han portat el cas en mans de la Jutgessa de Pau. Des de l’Ajuntament de l’Espluga, aclareixen a l’EFMR que han rebut queixes de dos veïns concrets i que la zona de càrrega i descarrega neix d’aquestes reclamacions.

D’altra banda, els veïns exposen que el pas habitual de camions per un carrer amb cotxes aparcats a ambdues bandes comporta problemes de maniobra i, a vegades, han malmès algunes façanes.

ÀUDIO: Els veïns del carrer Mossèn Serret posen èmfasi en els horaris dels camions

De cara al futur, conjuntament amb el pla de Mobilitat que vol activar el municipi, es preveu crear una zona d’aparcaments rotatius al nucli antic del municipi que es podria acabar ampliant a carrers com aquest. Finalment, l’Ajuntament també aclareix que en cap cas van rebre avís per part de l’empresa de la seva instal·lació al nou local.

ÀUDIO: Josep Maria Vidal detalla les futures actuacions