El Museu Comarcal de la Conca de Barberà ha fet balanç del 2022. Ha tancat l’any amb dades ja semblants a les d’abans de la pandèmia. Durant el 2022 un total de 12.580 persones han visitat les diverses instal·lacions del Museu Comarcal, el que representa un augment del 18% respecte a l’any anterior, quan es van registrar 10.617 visitants. De les 12.000 persones, 8.775 han visitat la seu central del Museu Comarcal, 3.673 el Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre i 180 els Molins de la Vila.

ÀUDIO: La directora del Museu Comarcal de la Conca, Maria Serra Oripinell, detalla les xifres del 2022

El Museu també s’ha reivindicat, aquest any, com a centre cultural de Montblanc i la Conca de Barberà, organitzant múltiples activitats. Durant el 2022 s’han realitzat, per exemple, diverses conferències, fins a 11 presentacions de llibres o activitats de caràcter familiar.

ÀUDIO: El president del consorci del Museu Comarcal de la Conca de Barberà, Josep Gomis, parla de les noves activitats

El Museu també ha acollit diverses exposicions temporals durant l’any que han atret la visita de més de 1.000 persones. S’han organitzat o acollit exposicions de temàtiques ben diverses: folklore, ceràmica, gravat, etnologia, pintura… Una d’elles, dedicada a les campanes a la Conca de Barberà, ha sigut itinerant i ha visitat diversos municipis de la comarca.

ÀUDIO: L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, destaca el moment que viu el museu

Per altra banda, al llarg de l’any s’ha continuat treballant en el manteniment, l’adequació i la millora de les instal·lacions, tant pel que fa a l’ús del públic visitant com per la seguretat de la col·lecció. En paral·lel, s’han iniciat projectes per millorar l’accessibilitat del Museu, com és la creació d’una audioguia per la Seu Central del MCCB a partir del projecte Visitmuseum i treballant per l’accessibilitat amb el suport de la Xarxa de Museus de les Comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre (XCMT-TE)i la col·laboració d’entitats del territori.