La neu ha arribat a la Conca de Barberà i en concret a l’Espluga de Francolí ja han començat a caure els primers flocs de neu a causa de les baixes temperatures amb les quals es despertava aquest dimarts el municipi, per sota dels 0 graus. Les mínimes a la comarca han fregat els -4 °C.

A partir de la una del migdia s’han vist els primers flocs que continuen caient tímidament, tot i que de moment no han arribat a agafar. Segons les previsions meteorològiques la neu serà intermitent durant el dia d’avui i la matinada de demà, però un cop sortit el sol dimecres les màximes tornaran a anar a l’alça arribant fins als 8 graus i sense més precipitacions de neu durant la setmana.

La mínima d’aquest dimarts a l’Espluga ha estat de 3,4 graus negatius a les 4 de la matinada, segons l’estació del Servei Meteorològic de Catalunya. En canvi, la màxima, no ha superat els 3 graus positius. A Blancafort també s’ha arribat als -3 °C. Mentrestant, a Santa Coloma de Queralt s’han fregat els 4 graus negatius durant la matinada i el termòmetre no ha recuperat valors positius.

També està nevant a altres municipis de la Conca de Barberà com Barberà de la Conca, Solivella o Montblanc o la pedania de Rojals.

Des del Consell Comarcal de la Conca han avisat que les possibles nevades d’aquest vespre, que es preveuen més intenses, podrien afectar el servei de recollida porta a porta.