L’arxidiòcesi de Tarragona compta, des del passat dissabte dia 21 de gener, amb una nova distribució territorial. L’arquebisbe de Tarragona, Joan Planelles, va signar el decret pel qual es formen cinc nous arxiprestats en substitució dels deu que hi havia fins ara, i es creen un total de vint-i-quatre Unitats pastorals (UPA).

En el cas de la Conca de Barberà, a partir d’ara comparteix arxiprestat amb l’Urgell i Garrigues creant cinc Unitats pastorals: la de Montblanc, la de l’Espluga de Francolí, la de Santa Coloma de Queralt, la d’Arbeca i la de l’Albi. Els altres arxiprestats són l’Alt Camp, el Baix Penedès, el Baix Camp – Priorat i el Tarragonès.

Aquesta reestructuració respon a les necessitats pastorals de l’arxidiòcesi, així com a un procés de renovació personal i comunitària que possibiliti una transformació missionera de les parròquies i comunitats diocesanes. La reforma, aprovada pel Consell Episcopal, ha comptat amb les aportacions del Consell Presbiteral, el Consell Pastoral Diocesà i el Consell d’Arxiprestos.