Per primera vegada, el Museu de la Vida Rural de l’Espluga ha presentat una programació anual anomenada ‘Cursos de temporada’. Cada mes se’n farà un, a excepció del juliol i l’agost, i duraran més d’una jornada. Els dirigirà un artesà o una persona experta en la matèria. 

ÀUDIO: El responsable d’Acció Cultural del Museu de la Vida Rural, Albert Carreras, detalla com seran els cursos

El primer dels cursos serà de 25 al 27 de gener, coincidint amb la Fira de Sant Vicenç i es dedicarà a l’elaboració de formatges juntament amb l’especialista Marta Roger. Els cursos es vincularan mensualment amb un objecte de la col·lecció del museu.  El primer element serà una formatgera. La peça s’exposarà a la vitrina exterior i serà la protagonista de diversos articles.

La iniciativa vol ser una mostra d’aprenentatges que abans passaven de generació en generació, però que avui en dia estan en risc perquè s’ha trencat la cadena de transferència dels coneixements. Per exemple, s’ensenyarà a elaborar pa, a confeccionar un cistell o bé com portar un hort correctament durant tot l’any.