L’any 2022 ha estat un any de retorn a la normalitat pel Monestir de Poblet, després d’un 2020 i 2021 amb xifres molt baixes de visitants a causa de la pandèmia i les restriccions de mobilitat (24.000 al 2020 i 45.000 al 2021) sembla que el monument cistercenc comença a retornar a la normalitat arribant als 74.379 visitants durant aquest 2022, una xifra propera als 87.000 registrats l’any 2019.

ÀUDIO: El director de la Fundació Populus Alba al Monestir de Poblet, Lluís Marcel Espasa, explica l’evolució de les xifres els últims anys

Entre les xifres per mesos d’aquest any sorprèn un octubre amb molta activitat, arribant a superar l’agost, el mes més fort històricament. En total 8.840 persones van visitar el Monestir el mes d’octubre. També s’han recuperat les visites escolar amb més de 7.000 alumnes visitants durant l’any, una xifra propera als 10.000 enregistrats l’any 2019.

De cara al 2023 l’objectiu és arribar als 100.000 visitants gràcies a la recuperació de la plena normalitat, les visites escolars i també la renovació de convenis pausats durant els últims anys com el dels creueristes de Barcelona i Tarragona que tornaran a visitar regularment el Monestir o el retorn de les excursions de l’IMSERSO al conjunt cistercenc.

Novetats en el format de guia

Durant aquest 2022 també destaquen alguns canvis en el format de guiatge com la consolidació del format d’audioguia i l’ampliació d’aquest amb l’italià com idioma que s’afegeix al català, castellà, angles i francès. També s’ha estrenat un nou format d’audioguia més familiar i un nou conveni de guiatge per escoles amb l’empresa espluguina Drac Actiu.