No hi va haver sorpreses de darrera hora a l’últim ple de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí i es va tirar endavant el projecte de pressupostos per al 2023 presentat per l’equip de govern. Un pressupost que creix gairebé un 14% respecte a l’exercici anterior.

Els comptes del 2023 priotizen les inversions en abastiment i millora de la xarxa d’aigües, a les quals s’hi destinaran més de dos milions d’euros. L’objectiu és posar fi a la manca d’aigua de boca que pateix el municipi establint una connexió directa amb el ramal del Consorci d’Aigües de Catalunya.

La proposta va sumar vuit vots a favor, dels regidors de Som Espluga i Nova Espluga, i tres en contra, de Junts. Des d’aquest grup municipal manifestaven haver-se sentit apartats del procés de redacció del projecte.

L’últim ple de l’any també va servir per dissoldre el Patronat de Turisme local i l’INACMU, l’organisme encarregat de gestionar els equipaments museístics de l’Espluga. Ambdues institucions se substitutiran pel nou Consell Sectorial de Turisme, amb la voluntat d’impulsar aquesta activitat a través d’un pla estratègic.

Durant la celebració del plenari també es va posar sobre la taula la intenció de l’equip de govern d’impulsar, en un futur, un ens municipal de gestió de l’aigua.