“El violinista cec. Josep Maria Serret i Bou, 1838-1892” és l’últim llibre de l’espluguí Josep M. Vallés on s’explica la vida i obra del també espluguí Josep Maria Serret i Bou, un violinista cec que, entre altres facetes, va ser director de la Casa de la Beneficència de la Diputació i va fundar l’Escola per Violinistes Cecs de Tarragona.  

El llibre relata la història d’aquest personatge, nascut a Ca l’Eloi que amb només tres anys va quedar cec i la seva vida, sempre vinculada amb el món de la música. Aquest és el volum de la Col·lecció El Saurí que impulsa l’Arxiu de la Diputació de Tarragona.

ÀUDIO: L’autor del llibre, Josep M. Vallés, explica la relació amb l’espluga de Josep Maria Serret i Bou

El llibre està dedicat al violinista Josep Maria Serret i Bou (Imatge: Gerard Bosch)

Es tracta d’una publicació de caràcter biogràfic que narra la vida d’un personatge rellevant a nivell local durant el segle XIX. La seva història, però, també transmet diversos valors universals pel que va fer i pel com, tenint en compte les adversitats.

ÀUDIO: Josep M. Vallés parla de la relació de la seva obra amb personatges espluguins