S’han iniciat les obres d’enderrocament de l’habitatge situat al carrer Castell després de dos anys del seu esfondrament. Aquesta és una acció que es trobava pendent des de feia mesos i que finalment s’ha pogut iniciar després de licitar l’obra per un pressupost de 70.000 euros.

Fa uns dies ja es va començar la retirada de la figura dels bous de ferro del carrer Calvari per poder situar allà una de les bastides que envolta l’edifici. Amb aquestes plataformes ara es treballarà per enderrocar la part alta de l’edifici, afectada per l’esfondrament. D’aquesta manera s’eliminarà el sostre i l’última part de la casa deixant en peus la planta baixa i part de la primera planta. Les parets s’impermeabilitzaran i reforçaran per evitar futurs incidents.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, detalla les obres del carrer Castell

Aquest projecte d’enderrocament parcial tindrà una durada de dos mesos i s’espera que estigui finalitzat al mes de gener. Després s’estudiarà des de l’Ajuntament la nova utilitat que es pot donar a l’edifici, que havia sigut meitat de propietat privada i meitat pública durant 12 anys i que recentment ha estat adquirit íntegrament per l’Ajuntament per poder procedir amb les obres.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga de Francolí explica el futur de l’edifici

Pel que fa a les afectacions de trànsit, el pas es mantindrà tallat al complet fins que la zona sigui segura per poder reobrir el pas de vianants a la via. D’altra banda, l’Ajuntament ha treballat conjuntament amb el Pessebre Vivent per evitar que les obres afectin el recorregut dissenyat per l’edició d’enguany.