L’edifici dels jutjats de Montblanc rebrà una ajuda europea de 938.000 euros per ser rehabilitat. L’Ajuntament de Montblanc va presentar el projecte de rehabilitació al Pirep Local, el ‘Programa de Impulso de rehabilitación de edificios públicos de titularidad local’ que atorga el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

L’Ajuntament de Montblanc va presentar un projecte per rehabilitar l’edifici. Concretament, per consolidar la teulada, eliminar les barreres arquitectòniques existents i habilitar-ne els diferents espais. El Ministeri aportarà més de 6 milions d’euros a la demarcació de Tarragona, i un dels projectes serà el de Montblanc. Ho va anunciar al maig, durant una visita de la llavors consellera de justícia de la Generalitat, Lurdes Ciuró. L’ajuda atorgada servirà per finançar el 85% de l’obra, mentre que la resta l’haurà d’assumir l’Ajuntament de Montblanc.

ÀUDIO: L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, explica l’ajut

Amb l’ajuda rebuda, l’Ajuntament de Montblanc haurà ara de fer el projecte executiu de l’obra, que també haurà de ser validat pel Ministeri. Andreu assegura que fins a mitjans de l’any vinent no podran començar les obres.

L’equip de govern confia també rebre una ajuda per acabar la rehabilitació del Sindicat de Vinyaters de Montblanc. Van presentar també un projecte al mateix programa del Ministeri, però dos mesos després, i n’esperen la resolució a finals d’any.