Els republicans creuen que és incompatible rebaixar l’IBI sense tenir uns comptes aprovats per l’any vinent. Per això, proposen un acord de mínims, amb uns comptes que no contemplin inversions per passar el que queda de legislatura. Diuen que el govern en minoria de Josep Andreu no té capacitat per decidir on s’han d’invertir els diners. 

ÀUDIO: El portaveu d’Esquerra Republicana de Montblanc, Oriol Pallissó, explica la situació

La rebaixa de l’IBI que va proposta l’equip de govern suposarien uns 282.000 euros menys a la caixa de l’Ajuntament. En una roda de premsa celebrada aquest dimecres, els republicans han presentat el que ells consideren un “acord per tirar endavant la rebaixa de l’IBI”. La proposta ja l’han fet arribar a l’equip de govern i esperen poder arribar a un acord.

Així, el principal partit a l’oposició demana que el ple d’ordenances de la setmana vinent es posposi i tingui lloc al novembre, quan també el govern municipal pugui presentar un pressupost. 

ÀUDIO: Oriol Pallissó confia poder arribar a un acord

El partit critica que, part dels 1,5 milions d’euros que ingressarà l’Ajuntament de l’aprofitament urbanístic dels terrenys de CIMALSA estan compromesos en la compra de patrimoni. Concretament, mig milió d’euros, segons ha explicat el regidor Oriol Pallissó.