L’antic Festival Senderista de Muntanyes de Prades ha ampliat el seu territori d’actuació durant la seva segona edició, motiu pel qual se l’ha anomenat Festival Senderista de la Costa Daurada – Terres de l’Ebre. Aquesta nova edició tindrà una durada de dues setmanes que es dividiran entre les Muntanyes de Prades i les Terres de Mestral.

Aquest projecte, impulsar per la revista Descobrir Catalunya, ja compta enguany amb més de 200 persones inscrites per participar en les activitats locals organitzades de forma conjunta amb una dotzena empreses del territori, a més, també participen una quinzena d’empreses vinculades a les activitats complementàries.

L’objectiu principal del festival és posar en valor la figura del guia, professionals que acompanyaran els grups reduïts de senderistes amb un doble objectiu: aportar seguretat, gràcies a la seva formació i experiència per afrontar possibles situacions de risc a la muntanya, i ajudar les persones a interpretar l’entorn natural i cultural. 

ÀUDIO: El director de Descobrim Catalunya, Joan Morales, explica l’objectiu del festival

Les activitats, amb un preu de 15 euros per adults i 3 euros per menors de 15 anys, se celebraran a Prades el cap de setmana del 21, 22 i 23 d’octubre a les Muntanyes de Prades i els dies 28, 29 i 30 d’octubre a les Terres de Mestral. Cada sortida es complementa amb un tast gastronòmic del territori i amb una activitat complementària. Les inscripcions ja estan disponibles i inclús s’han esgotat les places per algunes activitats.