Des de la Biblioteca Mn. Ramon Muntanyola de l’Espluga de Francolí, fa anys que s’edita el punt de llibre informatiu sobre les activitats programades anualment en aquest equipament. Aquest va acompanyat de la imatge d’un dels elements de cultura popular del municipi. En darreres anys les usuàries hi ha pogut trobar imatges dels gegantons neolítics, el Rovelló i el Senglar dels Diables de l’Espluga. 

Aquest any 2022, després de restaurar i de canviar el vestuari als gegants vells, la Biblioteca ha volgut donar visibilitat a aquests dos elements de la cultura popular espluguina. Amb dos models de punt de llibre, un amb la imatge de Ponç Hug de Cervesa i l’altre amb Beatriu de Milany, que s’utilitzaran aquest curs 2022- 2023.

Nou punt de llibre de la Biblioteca Mossén Ramon Muntanyola (Imatge: Cedida)

El punt de llibre presenta un format que combina el coneixement de la cultura popular i una eina útil per a la lectura. A més s’hi recullen les activitats programades a la biblioteca, i s’hi pot trobar un codi QR que dirigeix al blog de la biblioteca. 

Aquesta iniciativa rep el suport l’entitat cultural dels Grallers, Gegants i Nans de l’Espluga de Francolí, també de la regidoria de cultura de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí i de les Biblioteques Públiques de la Generalitat de Catalunya, que treballen per acompanyar les iniciatives de biblioteca municipal.