Gairebé tres anys després, Montblanc ha començat les obres de rehabilitació del Pont Vell i el seu entorn. Són els dos projectes més grans de tots els que serviran per restituir el que es va emportar la riuada de l’octubre de 2019. Un projecte de més d’1 milió i mig d’euros.

ÀUDIO: L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, explica el projecte

Aquest matí les màquines ja treballen en l’entorn del pont romànic. Concretament, han començat a foradar el terra d’un dels accessos al pont. S’ha començat a treballar en l’entorn i més endavant es treballarà sobre el propi Pont Vell.

L’obra permetrà tornar a veure el Pont Vell com estava abans de la riuada. A més, s’han incorporat aspectes tècnics al projecte per evitar que, si hi ha un altra aiguat en un futur, el mal sigui major. 

Mentre durin els treballs, els accessos a peu pel Pont Vell han quedat tallats, així com el pàrquing que hi ha a tocar de l’arxiu comarcal. Per poder complir el calendari d’obres, els treballs haurien d’estar acabats el mes de juliol del 2023. Properament, també començaran les obres dels altres dos ponts pendents, el de Bolovi i el del Molí del Pas.